Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Frank de Boer zou Messi niet halen al kon hij het betalen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 januari 2016, 00.15 uur

Trainer Frank de Boer had de kwaliteit van Tete, Riedewald en Bazoer zien aankomen. Dat zegt De Boer in een exclusief interview met AT5 na een vraag of hij verwachtte dat de drie zo goed zouden zijn op deze leeftijd.

'Riedewald zeer zeker, Bazoer ook, Tete ietsje minder. Dat hij het zo langdurig weet op te pikken, was meer op gevoel.' Volgens de hoofdtrainer is het Tete's eigen verdienste dat hij Ricardo van Rhijn uit het elftal continu uit het elftal heeft gehouden. 'Dat betekent dat hij heel constant is geweest. Hij heeft het Nederlands elftal gehaald. Maar dat is het lastige aan ons, dan kom je weer op het transferbeleid. We halen een speler en dan moet ik hem ook opstellen. Maar we hebben ook goede jeugd. En als die beter is, dan staat dié. En dan heb ik gewoon een hele goede selectie', zegt De Boer.

De trainer zegt dan ook dat je niet kan spreken van een miskoop. 'Soms kun je niet zeggen: Van der Hoorn is een miskoop, nee. Joël (Veltman) staat er op dat moment en is in mijn ogen de beste.' De Boer geeft wel aan dat hij niet wist hoe snel Riedewald zich zou ontwikkelen. 'Ik wist dat Mike van der Hoorn er klaar voor was. Zelfde geldt voor Nick Viergever. Maar ik heb ook in m'n achterhoofd dat Jaïro Riedewald, een toptalent, er aan komt. Maar hoe snel hij er aan komt? Ik had al verwacht snel, maar zo ongelooflijk snel. Dat weet je niet', zegt De Boer.

In het interview werd de trainer voorgelegd hoe Ajax eruit zou zien als er een rijke oliesjeik met een blanco cheque naar Ajax zou komen. Het antwoord was kort en helder: 'Hetzelfde.' Zelfs als hij bijvoorbeeld een Messi zou mogen kopen. 'Die komen niet naar Nederland. Dus daarom is het heel simpel, die komen niet naar Nederland toe. Maar op die manier zou het ook helemaal  niet leuk zijn om in Nederland te voetballen denk ik. Want dat zie je aan Paris Saint-Germain, die nu al twintig punten punten voorstaan. Is dat in het belang van het Nederlandse voetbal of het Franse voetbal? Dat lijkt me niet.'

Op de vraag wie hij van Ajax zou halen mocht hij volgend vertrekken naar de Permier League, kon hij ons vertellen dat hij wel iemand in gedachten had. Maar dat blijft helaas in zijn gedachten. 'Dat hangt er vanaf welke positie ik nodig heb. Dus ik denk: daar weet ik een hele goede en die voetbalt bij Ajax, dan zal ik dat zeker doen.' Na aandringen krijgen we toch één sarcastisch antwoord: 'Ik denk dat ik Boilesen meeneem.'