Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van der Hoorn: 'Een moeilijke wedstrijd tegen Vitesse'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 januari 2016, 00.49 uur

Mike van der Hoorn vond de wedstrijd tegen Vitesse zaterdagavond moeilijk. Ajax wist te winnen met 1-0. Het doelpunt viel al na 26 seconden.

'We begonnen heel goed door het doelpunt. Het druk zetten ging goed en Vitesse maakte fouten. Je moet dan eigenlijk uitlopen naar 2 of 3-0. Dat gebeurt dan niet, dan raak je vermoeid. Dan is het een beetje tussen twee gedachtes: moeten we nou doorgaan of de 1-0 verdedigen. Uiteindelijk deden we dat laatste', zegt de verdediger. 

Lees ook: Ajax met minimaal verschil langs Vitesse

Hij vervolgt: 'Voorin kregen we veel ruimte. Vooral in de omschakeling. Een paar keer nog creëerden we gevaar in de tweede helft. Met de 1-0 moeten we blij zijn.' Van der Hoorn viel tijdens de wedstrijd in voor de geblesseerd geraakte Kenny Tete. 'Voor mijzelf was het lekker. Ik voelde me gretig om te spelen. Heb wel een positief gevoel over de wedstrijd.'

De verdediger wordt weinig opgesteld door De Boer. 'Het is gewoon lastig. Je wil elke week op het veld staan. Ik heb ook de leeftijd dat het moet, vind ik. Ajax laat me alleen niet gaan. Dat hebben ze heel duidelijk gezegd. Maar voor mij is het tijd om te spelen, dan maakt het niet uit waar. Dat is nu bij Ajax niet het geval en dat is jammer.'

Eén van de opties voor Van der Hoorn is om verhuurd te worden. 'Ajax heeft daar alleen resoluut nee tegen gezegd. Dan moet je verder en het van dit soort momenten hebben', besluit de Ajacied.