[Video] Jong Ajax achtste na vierde zege op rij

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 januari 2016, 12.43 uur

Jong Ajax was maandagavond in een in Almere afgewerkte thuiswedstrijd met 2-1 te sterk voor NAC Breda.

NAC raakte hierdoor verder achterop bij koploper Sparta Rotterdam in de Jupiler League. NAC behield de derde plaats, maar zag de kloof naar Sparta groeien naar zeven punten.

Het duel brandde pas los in de tweede helft, toen Jong Ajax binnen vijf minuten twee keer scoorde. Eerst rondde het Tsjechische talent Vaclav Cerny een combinatie door het hart van de defensie van NAC succesvol af, enkele minuten later was het de beurt aan Frenkie de Jong.

Onana
NAC begon aan een offensief, maar stuitte keer op keer op doelman Andre Onana. Een overtreding op Mats Seuntjens leidde tot een strafschop voor de Bredanaars. Kevin Brands miste niet. Kort daarna ging Seuntjens weer neer in het strafschopgebied, maar een tweede penalty bleef uit.

Jong Ajax won voor de vierde keer op rij en is opgestoomd naar de achtste plaats.