Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Riedewald: 'Het hoeft niet mooi, maar we moeten kansen killen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 27 januari 2016, 08.37 uur

Ajax verspeelde dinsdagavond twee dure punten in de strijd om het landskampioenschap. Vooral aanvallend liet de ploeg steken vallen.

'Dit waren zeker dure punten, vooral in eigen huis is gelijkspelen of verliezen heel zuur. We hebben weinig weggegeven, maar ook niks afgemaakt. Dat is gewoon zonde', verwoordt Jaïro Riedewald het spel van de ploeg.

Lees ook: Ricardo van Rhijn weet nog altijd niet of hij blijft: 'Het ligt nog volledig open'

Scoren
Aanvallend loopt het de laatste paar wedstrijden verre van soepel. Ook tegen Heracles, dat erg defensief speelde, leverde de Ajax-aanval niet wat er van verwacht werd. 'In de laatste fase wisten we de buitenspelers nog wel te bereiken, dan moet je opportunistische zijn met een hoge voorzet, dat hebben we te weinig gedaan', stelt Riedewald. 

'Het is wel mooi dat we de nul houden, maar je moet het ook afmaken', vervolgt hij. 'Ik denk niet dat het een structureel probleem is. Je krijgt maar een aantal kansen tegen een verdedigende tegenstander, die moet je dan killen. Het hoeft niet mooi, gewoon punteren. Maar dat hebben we niet gedaan.'

Lees ook: Ajax laat punten liggen tegen Heracles: 0 - 0

Veld 
Ook het her en der spekgladde veld in de Arena hielp dinsdag niet mee. 'Inderdaad, er gaan veel mensen onderuit', ziet Riedewald. 'Je glijdt makkelijk uit, dat is waar. Het is wel iets om rekening mee te houden, maar de tegenstander speelt op hetzelfde veld, dus het mag geen excuus zijn.'