Start van hoofdcontent

Ajax

nl

De Boer rekent op Klaassen in klassieker

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 5 februari 2016, 15.53 uur

Davy Klaassen lijkt klaar voor een basisplaats bij Ajax in het thuisduel van zondag met Feyenoord. 'Het ziet er rooskleurig uit', zei trainer Frank de Boer vrijdag over zijn aanvoerder.

Zonder Klaassen in de basisformatie verspeelde Ajax de afgelopen maand de koppositie van de eredivisie aan PSV. Ajax stelt vooralsnog teleur in 2016 met saai en voorspelbaar voetbal. Klaassen vierde afgelopen zondag als wisselspeler al zijn rentree bij Ajax in het onbesliste uitduel met Roda JC (2-2).

Trainer Frank de Boer beseft dat het snel beter moet. 'Ik begrijp de kritiek op ons. We moeten zorgen dat we het goede gevoel van voor de winterstop weer terug krijgen', zei hij. 'Maar drie punten pakken we als we met een bepaalde passie en overtuiging spelen.'

Ajax treft op een nieuwe grasmat met Feyenoord een tegenstander in matige vorm. De formatie uit Rotterdam won woensdag weliswaar met veel pijn en moeite van Roda JC in het bekertoernooi (1-0). Feyenoord heeft echter ook al vijf competitiewedstrijden op rij verloren. 'En dan wordt de druk wel heel groot', besefte De Boer.

Feyenoord is de laatste jaren niet best op dreef in de Arena. De laatste zege dateert in Amsterdam van 28 augustus 2005. Dirk Kuijt had met een zege en assist een groot aandeel in die overwinning.