Start van hoofdcontent

Stad

nl

Onder andere May Day ambassadrice EuroPride

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 februari 2016, 18.36 uur

De ambassadeurs voor de EuroPride zijn bekend. Journaliste Margriet van der Linden, DJ en model Valentijn de Hingh en drag personality Mayday zijn de drie ambassadeurs dit jaar. De EuroPride is een speciale editie van de Gay Pride.

Het festival begint op zaterdag 23 juli en eindigt op 7 augustus. Een dag eerder is de beroemde botenparade, de Canal Pride. Het thema van de EuroPride dit jaar is 'Join our freedom, feel free to join us!'. Dit jaar is de Gay Pride groter en diverser dan ooit, vanwege het Nederlandse voorzitterschap van de Europese Unie. Daarom heet het eenmalig EuroPride

Margriet van der Linden was tussen 2008 en 2013 hoofdredacteur van het tijdschrift Opzij. In 2009 presenteerde ze Zomergasten. Valentijn de Hingh is een columniste, DJ en model. Ze is transvrouw. Haar transitie van man naar vrouw werd verfilmd in de documentaire Valentijn. Ze werkt als model voor onder andere Martin Margiela en Love Magazine. En Mayday kennen we natuurlijk als de bekendste travestiet van de stad. Ze organiseert het feest Can You Feel iT. Dat feest werd door Gay.nl uitgeroepen tot het beste feest van Nederland. Daarnaast is ze een graag geziene gast in de Amsterdamse uitgaansscene.