Start van hoofdcontent

Stad

nl

Man bedreigt voetballers met mes op veld bij AVV Sloterdijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 15 februari 2016, 15.08 uur

Nog een ernstig incident op de amateurvelden. Bij een wedstrijd in de vijfde klasse tussen de eerste elftallen van AVV Sloterdijk en het Haarlemse HYS liep een man met een mes het veld op.

De sfeer op het veld sloeg om toen er een rode kaart werd gegeven. Er ontstond een duw- en trekpartij tussen leden van beide teams. Een man die langs de kant stond liep plotseling het veld op en trok een mes. Hij bedreigde enkele spelers en liep vervolgens het veld weer af. 

De gewaarschuwde politie kon de man nog op het terrein arresteren. Het mes is ondanks een zoektocht met speurhonden niet gevonden. De man is later op de dag weer naar huis gestuurd, het is nu aan de officier van justitie wat er verder gaat gebeuren. Meerdere mensen zeggen het mes te hebben gezien, er is aangifte gedaan van het incident.

Sloterdijk geschrokken van incident
De voorzitter van AVV Sloterdijk, Jan Scholte, zegt enorm geschrokken te zijn van het incident, maar zegt er weinig aan te kunnen doen. 'De persoon die is aangehouden is niet bij Sloterdijk bekend en is zeker geen lid van de vereniging. De politie heeft de zaak in onderzoek en wij wachten af wat daaruit komt.'

Lees ook: Speler Hillegom ziekenhuis ingeslagen door speler DWS