Start van hoofdcontent

Stad

nl

Gemaskerde mannen overvallen Hotel Nieuw Slotania: 'Al de negende keer'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 februari 2016, 11.02 uur

Twee gemaskerde mannen hebben vannacht geprobeerd Hotel Nieuw Slotania in Slotermeer te overvallen. Ze drongen met veel geweld de receptie binnen maar stuitten op een gesloten kassa.

Eén droeg volgens een getuige integraalhelm, de tweede droeg een sjaal. Ze trapten omstreeks half drie de glazen deur aan de voorkant in en sprongen over de balie waar de dienstdoende nachtportier een boekje zat te lezen.

Ze bedreigden de portier met een mes en eisten geld. Omdat portier geen toegang heeft tot de kassa, probeerden ze het daarna zelf maar zonder succes. Het enige wat de twee buit wisten te maken was een aantal kamersleutels, deze zijn overigens niet te gebruiken. De overvallers zijn in de richting van de Burgemeester de Vlugtlaan gevlucht, vermoedelijk stond er een scooter klaar.

De nachtportier bleef ongedeerd maar geschrokken achter. Hij weet te melden dat dit al de negende keer is dat het hotel is overvallen. De politie heeft nog enige tijd in de wijk gezocht naar de daders, de overval is vastgelegd door bewakingscamera's.