Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Mühren: 'Zwaardere straffen voor ordeverstoorders voetbal'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 februari 2016, 12.10 uur

Wat oud-Ajacied en voormalig jeugdtrainer Arnold Mühren betreft worden supporters die voor ordeverstoringen zorgen op de tribune voortaan zwaarder bestraft.

Mühren grijpt in een interview terug naar een recent incident met een opblaaspop van oud-Ajacied Kenneth Vermeer. 'Je vraagt je ten eerste af hoe zo'n pop het stadion in komt. Die vakken waar die problemen in voorkomen moet je élke thuiswedstrijd goed controleren', meent Mühren. 

Lees ook: 'Voetbalclubs moeten afstand nemen van harde kern'

'Je gunt niemand dit, maar Vermeer al helemaal niet. Ik ken hem nog uit z'n Ajax-tijd. Het is een fantastische prof', vervolgt de oud-speler. 'Op het moment dat je niet meer speelt ben je toch vrij om te gaan waarheen je kunt?'

Zwaarder straffen
'Er zijn altijd mensen die het verpesten voor de fans die voetbal wel leuk vinden. Dit zijn geen fans. Deze mensen komen alleen maar om rotzooi te trappen. Als ik wel eens naar wedstrijden kijk dan zie ik hele hordes die met hun rug naar het veld staan te hossen. Die zien volgens mij maar een half uur van de wedstrijd', aldus Mühren.

Lees ook: 'Zorgen om racistische incidenten voetbalwedstrijden'

'Ik heb wel eens de indruk dat dit mensen zijn die wachten op problemen en daar bij willen horen. Dat zijn geen fans maar mensen die de orde verstoren. Wat hebben we daar aan? We mogen het sowieso wel wat zwaarder straffen. Dit soort types krijgt veertig uur werkstraf. Twee dagen papiertjes prikken. En die stadionverboden, hoe goed worden die gecontroleerd? Ze moeten een meldingsplicht krijgen zodat je tijdens een wedstrijd op het politiebureau zit.'