Verrassend fris Ajax zet AZ opzij, jarige Milik twee keer trefzeker

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 28 februari 2016, 20.27 uur

Een verrassend fris spelend Ajax heeft de titelstrijd spannend gehouden. De ploeg van Frank de Boer versloeg in de Arena AZ met 4-1 en bracht de achterstand op koploper PSV weer terug tot een punt.

Ajax overklaste de tegenstander ruim vijftig minuten op veel fronten. De thuisploeg gaf weinig weg, heerste op het middenveld en maakte drie knappe doelpunten. Arek Milik opende na veertien minuten de score, na goed voorbereidend werk van Davy Klaassen en Nemanja Gudelj. De Pool, vorige week ook al twee keer succesvol tegen Excelsior, gaf zichzelf een aardig presentje op zijn 22e verjaardag.

Weer veertien minuten later zorgde Klaassen voor 2-0. Hij miste eerst een voorzet van El Ghazi, maar werd opnieuw in stelling gebracht door Amin Younes, die zijn directe tegenstander Mattias Johansson een vervelende wedstrijd bezorgde.Ajax leek aan het doelsaldo te kunnen werken na de 3-0 van Klaassen.

Een minuut na dat doelpunt kreeg de ongelukkig spelende El Ghazi een tweede gele kaart voor een overtreding op Ridgeciano Haps. Ajax drong nog even aan met tien man maar besloot de defensie te versterken na de 3-1 van Janssen. Milik beloonde zich in de slotfase voor een goed optreden. Hij was niet alleen met twee doelpunten succesvol maar was voor zijn doen ook erg balvast.