Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van der Sar zaterdag doelman bij VV Noordwijk

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 maart 2016, 22.41 uur

Edwin van der Sar (45) staat komend weekend weer even onder de lat. De directeur marketing van Ajax valt eenmalig in bij amateurclub VV Noordwijk, dat uitkomt in de zaterdag hoofdklasse B. Hij keept de wedstrijd tegen De Jodan Boys.

Met de wedstrijd staat de oud-speler van Ajax voor het eerst sinds 28 juni 2011 weer aan de aftrap bij een officiële wedstrijd, meldt Voetbal in de Bollenstreek. Hij zal Noordwijk-keeper Mustafa Amerzine vervangen.

'In de thuiswedstrijd tegen Quick Boys raakte onze huidige eerste doelman Amezrine geblesseerd aan zijn knie. Een flinke aderlating voor ons. In een zoektocht dat adequaat op te vangen deden we een poging bij Edwin. Hij draagt de club toch een warm hart toe en is hier nog regelmatig. Na enig beraad heeft hij in ieder geval ingestemd om komende zaterdag tegen Jodan Boys te keepen', aldus bestuurslid technische zaken Pieter Vink tegen de website.

'We gaan er vanuit dat het in principe voor een wedstrijd is. Dan zal Amezrine hopelijk fit zijn. Hoe dan ook is dit natuurlijk fantastisch voor ons eerste elftal maar ook voor de club. We vinden het fantastisch dat Edwin ons op deze manier wil helpen.'

Bevestiging! Zaterdag as zal oud keeper en nog lid Edwin van der Sar het doel verdedigen bij vv Noordwijk-@jodanboys! Aanvang 14.30.

— vv Noordwijk (@vvnoordwijk) 8 maart 2016