Ajax-talenten buigen voor Chelsea en vliegen uit Europa

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 maart 2016, 07.47 uur

Voor de talenten van Ajax zit het avontuur in Europa er op. De Amsterdamse beloften moesten dinsdag in de kwartfinale van de Youth League, de Champions League voor junioren, buigen voor titelverdediger Chelsea: 1-0.

Kyle Scott maakte kort voor rust het enige doelpunt op Cobham, het trainingscomplex van Chelsea waar manager Guus Hiddink één van de toeschouwers was. In blessuretijd werd een Amsterdamse gelijkmaker afgekeurd door de scheidsrechter.

Bij Ajax stonden onder anderen Donny van de Beek, Abdelhak Nouri en Václav Cerny in de basis. Deze Amsterdamse talenten hebben dit seizoen allemaal al minuten gemaakt in de hoofdmacht van trainer Frank de Boer, die ook in Londen aanwezig was bij de kwartfinale van de Youth League.

Het hoogste juniorenelftal van PSV vloog er een ronde eerder uit tegen AS Roma.