Start van hoofdcontent

Stad

nl

Problemen met inchecken voor GVB-reizigers met zone-abonnement

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 maart 2016, 14.46 uur

Er zijn problemen bij het GVB voor reizigers die een zone-abonnement hebben. Er is iets mis is gegaan bij een software-update en daardoor reizen de abonnementhouders op saldo in plaats van op hun zone-abonnement. Dit betekent dat sommige reizigers onvoldoende saldo hebben en daardoor niet kunnen inchecken.

Doordat ze te weinig saldo hebben kunnen ze niet opnieuw inchecken. De vervoersdienst is druk bezig met het oplossen van de problemen, de verwachting is dat alles morgen (vrijdag) weer naar behoren moet werken. Ook gisteren waren er al problemen met dit abonnement. 

Er zijn zo'n 30.000 reizigers met zo'n zone-abonnement. De problemen doen zich voor in ongeveer de helft van de bussen en trams in de stad, in de metro zijn er geen problemen.

Vooralsnog is het enige advies om te zorgen voor voldoende saldo op de chipcard. Op de website biedt het GVB excuses. Een woordvoerder laat weten dat gedupeerde reizigers niets te hoeven doen. Het systeem wordt teruggezet naar toen het nog goed liep en dan kan het GVB precies zien wie er onterecht heeft betaald.