Ajax weer koploper na zwaarbevochten zege in Eindhoven

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 maart 2016, 00.14 uur

Ajax staat weer bovenaan. Na een 0-2 zege op directe concurrent PSV heeft Ajax nu weer een twee punten voorsprong op de Eindhovenaren.

De ploeg van Frank de Boer kwam in Eindhoven razendsnel op voorsprong door een doelpunt in de tweede minuut van Arek Milik. De Poolse spits kopte een voorzet van Joël Veltman hard binnen. PSV nam na de treffer meteen het initiatief en zette Ajax op eigen helft vast.

Voetbalgevecht
Ajax ontsnapte aan een penalty toen Andrés Guardado in het strafschopgebied werd neergehaald door Riechedly Bazoer. PSV mocht van geluk spreken dat een onbesuisde overtreding van Jetro Willems door scheidsrechter Björn Kuipers slechts werd bestraft met een gele kaart.

Het overwicht leverde PSV niet het gewenste doelpunt op. Sterker nog, het was Ajax dat voor rust de voorsprong had moeten vergroten. Arek Milik kreeg twee grote kansen maar faalde beide keren in de afwerking. In de tweede helft had PSV niet meer het overwicht.

Gouden wissel
Een doelpunt van PSV-vleugelaanvaller Luciano Narsingh werd nog afgekeurd wegens buitenspel. Invaller Anwar El Ghazi besliste het duel een kwartier voor tijd met een verrassend afstandsschot. Door de zege is Ajax de nieuwe koploper, met twee punten meer dan de titelverdediger.

Resterende programma PSV: AZ uit, Willem II thuis, Roda JC uit, Vitesse thuis, SC Cambuur thuis en PEC Zwolle uit.

Resterende programma Ajax: PEC Zwolle thuis, SC Cambuur uit, FC Utrecht thuis, sc Heerenveen uit, FC Twente thuis, De Graafschap uit.