Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Van achtervolger naar titelfavoriet': kranten pakken uit op overwinning Ajax

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 21 maart 2016, 09.16 uur

De kranten zijn vanochtend eenduidig over het optreden van Ajax gisteren tegen titelrivaal PSV. De competitie is weliswaar nog niet beslist, maar Ajax heeft met de 2-0 zege in Eindhoven wel een belangrijke stap gezet.

'Ajax draait het om', meldt het AD op de voorpagina. 'Van achtervolger naar titelfavoriet. Door de zege bij PSV heeft Ajax de zinderende titelstrijd misschien wel een beslissende draai gegeven', schrijft de krant in een artikel. 'In de topper moest Ajax het hebben van verdedigen en eenheid: het resultaat was heilig.'

Lees ook: Ajax weer koploper na zwaarbevochten zege in Eindhoven

'Ajax slaat dubbelslag', kopt De Telegraaf. En 'Milik trekt lange neus', waarmee de krant doelt op de opmerking van de Poolse spits na afloop, dat er nog wel eens over hem wordt gezegd dat hij in grote wedstrijden niet scoort. Overigens wordt het optreden van PSV, dat gisteren een wedstrijdhelft de betere was, volledig de grond in geschreven.  'PSV schiet tekort als aanvallend meer subtiliteit wordt gevraagd', stelt de Volkskrant, en heeft het over een 'schrijnend gebrek aan aanvallend vermogen tegen wat grotere tegenstanders'.

Lees ook: Dijks belooft kampioenschap: 'Gaan geen punten verspelen, gaat niet gebeuren'