Start van hoofdcontent

Stad

nl

Tientallen fans inmiddels op de foto met Marokkaanse koning

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 30 maart 2016, 00.58 uur

Ook op de zesde dag van het bezoek dat koning Mohammed VI van Marokko aan Amsterdam brengt, staan er nog steeds honderden mensen bij het Waldorf Astoria, het hotel waar de koning logeert.

Auto's en taxi's rijden af en aan om mensen af te zetten bij het hotel om een glimp van de koning op te vangen. De wachtende menigte zingt het volkslied en toont trots de foto's en filmpjes die ze van de koning hebben gemaakt.

'Het is een vriendelijke en leuke man. Hij gaat ook graag met mensen op foto's', vertelt een jonge toeschouwer. 'Je kan wel gewoon naar hem gaan. En dat is heel leuk, want bij een andere koning kan dat niet. Elke keer als er iemand uit de auto komt, krijg je echt een hartklopping. Misschien is hij het, misschien is hij het niet.'

Velen kregen een hand of mochten met hem op de foto. Mohammed VI is sinds donderdag in Amsterdam. Hij maakt een rondreis door Europa. Naar verwachting vertrekt Mohammed VI morgen met het vliegtuig.

De Marokkaanse koning zelf liet zich aan het begin van de avond nog niet zien. Eerder vandaag kwam hij, onder luid gejuich, wel naar buiten.

Lees ook: Marokkaanse koning deelt thee uit op Herengracht: 'Beatrix zou dat niet doen'
Lees ook: 'Koning is belangrijkste man voor Marokkanen'
Lees ook: Amsterdamse chauffeur leidt Marokkaanse koning door Keukenhof
Lees ook: Hysterische taferelen op Herengracht door Marokkaanse koning