Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Cruijff-mars: 'Dit is het beste wat wij als supporters kunnen bieden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 april 2016, 23.37 uur

Duizenden mensen hebben vanmiddag meegedaan aan de mars ter nagedachtenis van Johan Cruijff. Ze liepen van Betondorp naar de Arena.

Deelnemers droegen spandoeken en shirts met afbeeldingen van Cruijff en zingen liederen over hun overleden clubicoon. Bij het ouderlijk huis van Cruijff in de Akkerstraat in Betondorp werden honderden fakkels aangestoken. 'Het afscheid dat hij verdient, namens ons als supporters. Dit is het beste wat we kunnen bieden en dat gebeurt', aldus Sander Huisman van supportersgroep AFCA. 

Er werden zo'n 1500 deelnemers verwacht, maar er kwamen vierduizend mensen. Die supporters wandelden in ruim twee uur naar de Arena, waar om 16.45 uur de thuiswedstrijd van Ajax tegen PEC Zwolle begon. 'Ik denk dat het heel indrukwekkend is', zei Ajax-directeur Marc Overmars over de gelopen tocht. 'Er zijn vierduizend mensen. Dat is denk een fantastisch iets voor een eerbetoon.'

Ook in de Arena werd uitgebreid stilgestaan bij de dood van Johan Cruijff. Voorafgaand aan de wedstrijd was het een minuut lang stil in de Arena. Met omhoog gehouden papiertjes was er op de tribune de naam van Johan Cruijff te lezen. Zoon Jordi bedankte het Ajax-publiek met een videoboodschap.

Bekijk meer beelden van de mars in dit liveblog.