Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax met ruime overwinning langs PEC Zwolle

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 3 april 2016, 21.48 uur · Foto: Jip Cohen

Ajax mag zich weer koploper van de eredivisie noemen. Het elftal won vanavond van PEC Zwolle (3-0) en passeerde zo PSV weer op de ranglijst.

Ajax verdedigt de laatste vijf wedstrijden een voorsprong van twee punten op PSV. De club van trainer Frank de Boer heeft een veel beter doelsaldo dan de enige overgebleven concurrent voor de landstitel. Het verschil is nu tien treffers in het voordeel van Ajax.

Lasse Schöne bezorgde Ajax al in de tweede minuut met een fraaie kopbal een snelle openingstreffer. De Deen kreeg op de rechterflank opnieuw de voorkeur boven Anwar El Ghazi. De aanvaller maakte twee weken geleden nog de tweede treffer tegen PSV maar zat nu de hele wedstrijd op de bank.

Lees ook: Cruijff-mars: 'Dit is het beste wat wij als supporters kunnen bieden'

Milik scoorde na 29 minuten voor de eerste keer, op aangeven van Riechedly Bazoer. Hij vierde in de veertigste minuut zijn achttiende competitietreffer. Even voor rust stond de lat een hattrick van de Pool in de weg.

Krukken in de lucht
Ajax verzuimde in de tweede helft tot ergernis van trainer De Boer het doelsaldo te verbeteren. De oefenmeester, afgelopen week geopereerd aan een gescheurde achillespees, zwaaide af en toe uit onvrede wil met zijn krukken in de lucht. 

Ajax stond uitgebreid stil bij het overlijden van Johan Cruijff. Zo werd er een minuut stilte gehouden en was met omhoog gehouden papiertjes op de tribune de naam van Cruijff te lezen. Voorafgaand aan de wedstrijd liepen zo'n vierduizend supporters een mars ter nagedachtenis aan hun clubicoon

En een doodstille minuut in de Arena pic.twitter.com/iSH3lhbNoC

— Jelle de Gee (@Jelledeg) April 3, 2016