Start van hoofdcontent

Stad

nl

Agenten leggen fietsen voor auto vluchtende straatrovers

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 april 2016, 01.07 uur · Foto: Politie Amsterdam Nieuw West

Agenten hebben gisteren zes mannen aangehouden die zich verdacht ophielden in West. Uit onderzoek bleek dat zij mogelijk betrokken waren bij een beroving eerder die middag in Hoorn.

De zes mannen, in de leeftijd van 36 tot 51 jaar, reden in twee auto’s met buitenlandse kentekens. Agenten van het zogeheten Prio-team, speciaal belast met de aanpak van straatroven, overvallen, inbraken en drugsoverlast hielden de twee auto’s nauwlettend in de gaten, omdat de bestuurders afwijkend rijgedrag in de wijk vertoonden.

Op het moment dat de agenten de auto’s en inzittenden wilden controleren, vertoonden de inzittenden zenuwachtig gedrag en probeerden ze weg te komen, te voet of rijdend. De agenten konden dit voorkomen onder andere door hun fietsen voor de auto’s te leggen. Uit onderzoek in de auto’s bleek dat ze inbrekersspullen bij zich hadden en een rolkoffer met diverse horloges en een laptop. De spullen hadden bij elkaar een waarde van zo'n 40.000 euro.

Op het politiebureau kwam vast te staan dat de eigenaar van de koffer die middag was beroofd van zijn koffer met inhoud. De zes verdachten zouden daarnaast een man van zijn auto hebben beroofd. Ze zijn overgedragen aan de politie in Hoorn.

Politie Amsterdam Nieuw West