Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van Hanegem over naderend kampioenschap Ajax: 'PSV heeft het gewoon weggegeven''

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 11 april 2016, 13.18 uur

Willem van Hanegem vreest dat Ajax in de laatste vier wedstrijden van het seizoen geen fout meer maakt en voor de 34e keer landskampioen wordt. Dat schrijft de oud-Feyenoorder in zijn column in het Algemeen Dagblad.

'Ondanks dat Ajax verre van overtuigend speelt, verwacht ik dat ze kampioen worden', erkent Van Hanegem in het AD. Dat hebben de Amsterdammers niet eens zozeer aan zichzelf te danken, vindt Van Hanegem. Het is vooral de concurrentie die gefaald heeft. 'PSV heeft het gewoon een paar keer weggegeven'.

Lees ook: Matig Ajax wint moeizaam van SC Cambuur

'Ik denk niet dat Ajax het in de laatste vier wedstrijden nog moeilijk krijgt', schrijft de 'Kromme'. 'Ze moeten nog wel tegen FC Utrecht (op 17 april, red.), maar dat zal dan met het hoofd bij de bekerfinale van 24 april zitten. Ajax mag zelfs nog een keer gelijkspelen vanwege het veel betere doelsaldo. Dat bedoel ik, als PSV meer zou hebben gescoord, wat zeker had gekund en gemoeten, was de druk op Ajax nu groter geweest'.

Gepaste afstand
Ajax gaat op dit moment aan kop in de eredivisie met 74 punten, PSV is tweede met 72 punten. Van Hanegems club Feyenoord volgt op gepaste afstand. De Rotterdammers staan derde met slechts 52 punten.

Lees ook: Ajax speelt niet als aanstaande kampioen: 'We zijn er nog lang niet'