Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nachtrust flatbewoners Duivendrecht verstoord door brand

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2016, 12.34 uur

Bewoners van de flat Jupiter in Duivendrecht zijn vannacht opgeschrikt door een brand in een woning op acht hoog. De brand brak rond 01.45 uur uit.

De bewoners van de betreffende woning konden zichzelf in veiligheid brengen, waardoor de brandweer zich direct kon richten op het bestrijden van het vuur. De brand ontstond vermoedelijk in de slaapkamer. Na ongeveer een half uur kon het sein brand meester worden gegeven. De bewoners zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Omwonenden van de woning kregen last van de rook en moesten kort naar buiten. Bij woningen waar niet werd opengedaan, verschafte de brandweer zelf toegang om mogelijke slachtoffers uit te sluiten. Het bluswater zorgde bij de buren voor enige schade. Zo zouden de woningen op de verdiepingen zeven, zes, vijf en vier last hebben van waterschade, omdat het bluswater via de meterkast naar beneden stroomde. Het elektriciteitsnetwerk moest daarom tijdelijk worden uitgeschakeld.

De woning waar de brand woedde heeft veruit de meeste schade. Team Brandonderzoek doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Beelden: Inter Visual Studio / Lorenzo Derksen