Ajax speelt dankzij twijfelachtige penalty gelijk tegen Utrecht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2016, 16.57 uur

Met dank aan een wonderlijke ontsnapping heeft Ajax de regie in de titelrace met PSV nog steeds in eigen hand. Het elftal van trainer Frank de Boer maakte zondag in de laatste vier minuten van het thuisduel met FC Utrecht een achterstand van 0-2 ongedaan (2-2).

Ajax en PSV staan drie duels voor het einde van de competitie in punten gelijk. De club uit Amsterdam heeft wel een beter doelsaldo (plus zes). Nacer Barazite schoot Ajax in de 55e minuut op achterstand in de ArenA. Het duel leek gespeeld toen invaller Patrick Joosten in de 85e minuut voor 0-2 zorgde.

De Arena stroomde leeg door het vertrek van teleurgestelde toeschouwers, maar Davy Klaassen (86e minuut) en Arek Milik (88e minuut) zorgden alsnog voor 2-2. Milik scoorde uit een makkelijk gegeven strafschop. Hij ging neer in een duel met Willem Janssen.