Sinkgraven: 'Geen lucky Ajax, we hebben het zelf afgedwongen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 17 april 2016, 21.48 uur

Ajax was vandaag echt lucky, In de laatste minuten werd een 0-2 achterstand tegen Utrecht omgebogen naar een 2-2 gelijkspel. De laatste goal was ook nog een onterecht toegekende strafschop. Maar door dat ene puntje blijft Ajax wel koploper.

Maar Daley Sinkgraven hoeft niks te weten van 'lucky Ajax'. 'Nee, we hebben het gewoon zelf afgedwongen. Goed druk er op gezet, we hebben gevochten voor elkaar. Dus nee, geen lucky Ajax', zegt Sinkgraven. Hij vervolgt: 'Laat het duidelijk zijn dat we gewoon wilden winnen. Ik denk dat we het in de eerste fase wel aardig deden. In de eerste helft kwamen we  niet veel in de problemen, ik denk één kansje weg gegeven. Alleen de eindfase is dan toch te slordig.'

'Je komt 1-0 achter, dan wil je gelijkmaken. Dan kom je 2-0 achter in de 80e minuut ofzo. Dan weet je dat het heel lastig wordt. Dan is het pompen of verzuipen. En gelukkig is het dan 2-2 geworden', zegt Joël Veltman.

'We hebben het nog in eigen hand', besluit Sinkgraven.

Komende woensdag speelt Ajax uit tegen Heerenveen. De wedstrijd begint laat, om 20.45 uur.