Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politie vindt mini-pistooltje aan sleutelhanger

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 april 2016, 01.28 uur · Foto: Politie Amsterdam Overtoomse Sluis

Bij het doorzoeken van een verdachte auto aan de Jan van Galenstraat in West heeft de politie een mini-pistooltje gevonden aan een sleutelhanger. Ook werd er een grote muntenverzameling en sieraden aangetroffen.

Het pistooltje van zo'n 4 centimeter is een echt vuurwapen, geschikt voor 2 millimeter patronen. Vrijdag wilde de politie een auto controleren met Bulgaars kenteken die geparkeerd stond op de Jan van Galenstraat. De man en de vrouw die in de auto zaten hielden zich verdacht op, schrijft de politie Overtoomse Sluis op Facebook.

Lees ook: Politie vindt bijzonder mini-pistool

Toen agenten wilde beginnen met het doorzoeken van de auto gooide de bestuurder een gouden horloge uit het raam. Naast het miniwapen werd tijdens het doorzoeken van de auto een grote muntenverzameling en sieraden gevonden. De sieraden en de munten zaten in een tas die de vrouw bij zich had en de politie vermoedt dat ze zijn gestolen. De man en de vrouw zijn beide aangehouden.

abc5media_image_2

De politie roept mensen op zich te melden als ze de sieraden of munten herkennen. Er zijn meer foto's op Facebook geplaatst. Mensen kunnen zich melden via 0900-8844.

abc5media_image_3