Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Van Hanegem vermoedt kwade opzet: 'Je zag Makkelie langzaam opbouwen'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 18 april 2016, 10.08 uur

Feyenoord-icoon Willem van Hanegem is ervan overtuigd dat er kwaad opzet in het spel was bij scheidsrechter Danny Makkelie, die gistermiddag een twijfelachtige strafschop toekende aan Ajax. Daardoor eindigde de wedstrijd in 2-2 en staat Ajax nog steeds bovenaan in de competitie.

Van Hanegem zegt in zijn column dat hij het in de eerste helft van de wedstrijd al voelde aankomen. 'Je zag meneer Makkelie het langzaam opbouwen. Hij begon ermee om Ajax kleine voordeeltjes te geven. Dat was heel irritant'.

Van Hanegem hoopt dat de voetbalbond actie onderneemt tegen Makkelie. 'Ik weet zeker dat de KNVB vindt dat er niets aan de hand is. Maar ze zouden zo flink moeten zijn om die man voorlopig te schorsen. Ik zou zeggen: inleveren maar die fluit, chef'.

Lees ook: Ajax speelt dankzij twijfelachtige penalty gelijk tegen Utrecht

Van Hanegem vond het overduidelijk geen strafschop, zegt hij verder tegen AD Sportwereld. 'Ik ben na die onnozele strafschop voor Ajax maar even de tuin ingelopen. Zo kwaad was ik. (...) Iedereen kan een foutje maken, maar dit was zo overduidelijk geen strafschop. Daar had je echt geen elektronische hulpmiddelen voor nodig om dat te zien'.

Aanstaande zondag fluit Danny Makkelie de bekerfinale FC Utrecht tegen Feyenoord.