Start van hoofdcontent

Ajax

nl

UPDATE 'De Boer stuurt aan op vertrek Ajax'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 mei 2016, 10.27 uur

Frank de Boer heeft bij Ajax aangegeven te willen vertrekken, als dit onder de juiste voorwaarden kan. Beide partijen zouden nog volop in gesprek zijn over een zakelijke oplossing.

De komende dagen moet daar duidelijkheid over komen, weet het AD. Vrijdag vertrekt Ajax voor een commerciële oefentrip naar China, waar De Boer sowieso mee naartoe gaat. Beide partijen streven wel voor die dag meer duidelijkheid te hebben over het komende seizoen. Formeel heeft de trainer nog een contract tot medio 2017.

De Boer heeft al een gesprek gehad met de directie van Ajax. Ook was er woensdag overleg tussen de clubdirectie en de Raad van Commissarissen van Ajax. De afkoopsom van De Boer bedraagt 2,5 miljoen euro, maar de trainer en de club proberen daar zo netjes mogelijk uit te komen. Ajax wil een nette oplossing, vanwege de waardering voor De Boer, maar wil ook niet met miljoenen gaan smijten. Vooral ook omdat De Boer nog tot medio 2017 onder contract staat.

Peter Bosz
Ook De Telegraaf meldt dat De Boer gaat vertrekken. Volgens de krant is Peter Bosz (ex-Vitesse, nu trainer van Maccabi Tel Aviv) de belangrijkste kandidaat om De Boer bij Ajax op te volgen.

abc5media_video_0

Ajax-kenner Auke Kok lijkt het een goed idee voor De Boer om te vertrekken. 'Ik denk dat Ajax toe is aan een andere trainer en dat hij toe is aan een nieuwe uitdaging.'