Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Nog twee Ajacieden harde kern vast, meer aanhoudingen verwacht

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 mei 2016, 18.40 uur · Foto: my-soutborough

Nog twee relschoppers zitten vast in Doetinchem na de ongeregeldheden van zondag na de wedstrijd tussen De Graafschap en Ajax in Doetinchem. Het gaat om twee Amsterdammers uit de harde kern van Ajax die zich vaker aan openlijk geweld rondom voetbalwedstrijden hebben schuldig gemaakt. Zij zitten nog zeker twee weken vast.

Lees ook: Supporters rellen in Doetinchem; twaalf aanhoudingen

In totaal werden er zondag dertien mannen aangehouden uit onder meer Culemborg, Veenendaal, Venlo, Uden, Wijchen, Amstelveen, Beverwijk, Zwijndrecht en Amsterdam. Zij worden verdacht van vechten op straat, mishandeling, openlijke geweldpleging en niet voldoen aan een bevel van de politie. Bij de ongeregeldheden raakten drie politiemensen en drie politiepaarden lichtgewond. Diverse geparkeerde auto's liepen schade op door spullen die door de lucht vlogen.

De politie verwacht meer aanhoudingen te verrichten. De recherche is bezig met het analyseren van beelden om de identiteit van alle relschoppers te identificeren. De politie vraagt getuigen om beelden van de ongeregeldheden naar de politie te uploaden.