Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zorgen om autobranden in Noord: 'Het zit me niet lekker'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 mei 2016, 23.00 uur

Vijf auto's brandden er deze maand al uit in Noord. Afgelopen nacht ging aan de Meeuwenlaan weer een auto in vlammen op. De politie gaat uit van brandstichting.

Dit keer was het een Smart die aan de Meeuwenlaan stond geparkeerd die rond 3.00 uur in vlammen op ging, vlak nadat volgens omwonenden een man op de fiets bij de auto weg zagen rijden. 'Je hoorde wat knalletjes en ik zag een gele gloed', zegt een buurtbewoner. 

En het geval staat niet op zichzelf. In Noord kijkt men er nauwelijks nog van op. 'We hebben gezien dat twee straten verderop, bij de Jumbo, waren twee auto's uitgebrand', weet een andere buurtbewoner zich nog te herinneren. 

Drie in een nacht
In maart brandden er zelfs drie in één nacht uit. Eind vorig jaar besteedden Opsporing Verzocht en Bureau 020 aandacht aan de vele brandstichtingen in Noord en werden beelden vertoond van een mogelijke dader. Opvallend is dat het aantal autobranden in de stad de laatste jaren fors is gedaald, maar dat Noord dus met deze trend breekt.

'Allemaal jongens'
De reden hiervoor is onduidelijk, al hebben sommige bewoners wel een idee. 'Ik denk dat hier in Noord de meeste vandalen wonen', zegt een omwonende. 'Ik denk dat de mensen het op een gegeven moment in hun bol krijgen en dat ze het opeens na gaan doen', meent een ander. 'Het schijnt iets te zijn wat een bepaald type dader graag doet. Allemaal jongens hè. Geen vrouwen', meent de buurtbewoner die knallen had gehoord.

Zorgen
Een oplossing om het probleem tegen te gaan is er niet 1,2,3. En dat maakt dat sommige Noordelingen zich toch wel een beetje zorgen maken over hun eigen auto. 'Het zit me niet helemaal lekker nee. Dat moet ik toegeven. Het is gewoon geen fijne wetenschap, nee'.