Start van hoofdcontent

Stad

nl

Betondorpers worden gek van verkeer: 'Het is een klotezooitje'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 mei 2016, 21.30 uur

De Middenweg ligt al bijna een week open door werkzaamheden aan de trambaan. En hierdoor moeten automobilisten omrijden via Betondorp. En de bewoners zijn hier niet allemaal even blij mee.

'Alles duikt hier het dorp in. Ik woon hier toevallig in het dorp, nou het is echt vreselijk', zegt een automobilist. 'Het is een behoorlijke chaos in Betondorp. Het verkeer wordt vanaf de Middenweg door het dorp geleid. En het dorp is daar niet echt op gebouwd. Zoals je ziet staat het hier weer vast. Het roept een hoop agressie op. Moeders worden met kinderen van de fiets gereden. Kortom, het is niet goed hier', zegt iemand uit de buurt.

Een andere bewoner is bang dat de huizen niet op al het verkeer is berekend. 'Die dingen staan hier vanaf 1925. Die funderingen kunnen dat niet aan hoor. Want er komen ook vrachtwagens doorheen. Het is gewoon een klotezooitje. Er wordt niks geregeld en het staat de hele dag vast.'

'Er is slecht aangegeven op de ring dat deze afslag eigenlijk voor het centrum afgesloten is. Er staat één bordje op de ringweg dat de Middenweg is afgesloten. En dat is minimaal en iedereen ziet het over het hoofd', zegt de automobilist.

De werkzaamheden (pdf) duren nog tot 8 juli.