Start van hoofdcontent
nl

Deze week in Bureau 020: Week 21

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 25 mei 2016, 17.50 uur

Deze week behandelt het AT5-opsporingsprogramma Bureau 020 de volgende zaken.

De complete uitzending nog bekijken kan op AT5.nl/bureau020.

Mishandeling

Zondag 8 mei, de dag waarop Ajax het kampioenschap verspeelde, is een man ernstig mishandeld in de binnenstad. Na de wedstrijd liep hij van het Leidseplein naar het Singel. Onderweg kreeg hij een woordenwisseling met een groep mannen van rond de 35 jaar. Eén man deelt een klap uit, waardoor het slachtoffer hard met zijn hoofd op de grond valt. De verwondingen van de man zijn zo erg, dat hij twee weken in het ziekenhuis ligt. Van het voorval herinnert hij zich niks meer. De politie is dan ook dringend op zoek naar mensen die het incident hebben gezien.

abc5media_video_0


Explosief
Twee mannen hebben maandag 7 maart rond 11.30 uur geprobeerd een geldloper te overvallen in Noord. Ze hebben de vrouw daarbij niet alleen met een vuurwapen bedreigd, maar zelfs met een explosief. De twee daders zijn gevlucht op een scooter en hebben een wit busje, waarmee ze zijn gekomen, achter gelaten. 

abc5media_video_1


Schietpartij
Twee mannen zijn op 6 maart rond 7.15 uur meerdere keren beschoten in Zuidoost bij de flat Florijn. Gelukkig raakte de dader niemand en vielen er dus geen slachtoffers. Ook is de dader gepakt, maar de politie is nog op zoek naar mensen die iets gezien hebben rond de tijd van het incident en dus meer informatie hebben over de dader.

abc5media_video_2

Handgranaat
En een nieuwe ontdekking in de zaak waarbij een handgranaat in een portiek werd gegooid aan de Oude IJsselstraat in Zuid. Vlakbij de plek waar de granaat ontploft is, is namelijk een gasleiding. Als er iets met deze gasleiding gebeurd was, waren de gevolgen desastreus geweest. De politie is nu op zoek naar een jongen met een zwarte capuchon die rond de tijd van de explosie is weggefietst in de richting van de Waalstraat.

abc5media_video_3

 De complete uitzending nog eens bekijken kan op AT5.nl/bureau020.