Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Spaarndammerbuurt' siert fietstunneltje naar Westerpark

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 26 mei 2016, 09.27 uur · Foto: Janno Hahn

Het fietstunneltje tussen de Zaanstraat en het Westerpark wordt binnenkort wit geschilderd. Op de wanden van de tunnel komt in grote rode letters 'Spaarndammerbuurt' te staan.

Dit is het resultaat van een ontwerpwedstrijd waar 46 buurtbewoners aan meededen. De afgelopen weken konden omwonenden en gebruikers van het tunneltje stemmen op hun favoriete ontwerp en hier is nu dus een winnaar uitgerold. 

Het ontwerp van Janno Hahn kon op de meeste stemmen rekenen. 'Voor de buurt die wereldwijd bekend staat om haar architectonische hoogstandjes van de typische Amsterdamse School stijl, maakte ik in het verleden al eens een belettering voor op de spoorbrug. Diezelfde letters (die inmiddels echt bij de buurt horen) worden in dit decoratief / typografisch ontwerp ook toegepast', schrijft hij over het winnende design.

Met negenhonderd stemmen laat Hahn onder meer een kleurig robotontwerp, een 'West Amsterdams vergezicht' en een museumtunnel achter zich. In oktober moet de nieuwe schildering worden aangebracht.