Start van hoofdcontent

Stad

nl

Zware straffen geëist tegen rondtrekkende overvallersbende

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juni 2016, 10.56 uur

Tegen vijf jonge mannen en een vrouw die verdacht worden van een lange reeks overvallen zijn forse straffen geëist. De zes zouden tankstations en supermarkten in de regio hebben overvallen.

Dat gebeurde in Aalsmeer, Amstelveen, Uithoorn, Hoofddorp en Bennebroek. Daarbij werd intensief samengewerkt door de zes, ze komen uit Amsterdam, Amstelveen en Hoofddorp en zijn tussen de 20 en 23 jaar oud. De overvallen werden in wisselende samenstellingen gepleegd.

'De overvallen worden gekenmerkt door hun toenemende ernst en brutaliteit', zegt het Openbaar Ministerie. 'Steeds nadat zij met succes een overval hadden gepleegd, hebben de verdachten op korte termijn besloten om een volgende overval te plegen. Soms zelfs nog op dezelfde dag', aldus het OM. 'Geldgewin was de motivatie. Was er niet genoeg opbrengst, dan werd gezocht naar een volgend slachtoffer.'

Hoge eisen
De zwaarste straf werd geëist tegen een 23-jarige Amsterdammer, de vermoedelijke leider van het stel. Hij moet wat het OM betreft negen jaar de cel in. Tegen twee 20-jarige mannen uit Hoofddorp en Amstelveen werd een celstraf van acht jaar geëist.

Een 20-jarige Hoofddorper hoorde zes jaar tegen zich geëist worden, de 20-jarige vrouw uit Amstelveen vier jaar. De zesde, een 20-jarige Amstelvener, komt er mogelijk met een taakstraf en een voorwaardelijke celstraf vanaf.