Start van hoofdcontent

Stad

nl

Stalker maakt leven ex tot een hel: 'Plan je aangifte alvast, ik ga je vermoorden'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 1 juni 2016, 13.08 uur · Foto: Flickr / Sam Azgor

Hij kon het einde van hun relatie niet verkroppen en maakte het leven van zijn ex tot een ware hel. De 34-jarige Hasan Y. stalkte volgens het Openbaar Ministerie zijn ex en bedreigde haar in honderden Whatsapp-berichten en voicemails.

Hij bombardeerde haar met Whatsapp-berichten en belde haar volgens justitie ruim 1300 keer. In voicemailberichten zou hij haar volgens het OM de stuipen op het lijf hebben gejaagd. 'Je kan alvast een aangifte gaan inplannen, want ik ga je vermoorden'. Of hij liet het geluid van het doorladen en vuren van een pistool horen. 'Dit ga jij van mij krijgen, ik schiet je gewoon'.

Lees ook: OM: Stalker belde en smste slachtoffer 1271 maal

Bij de bedreigingen en het stalken zou het echter niet zijn gebleven. Hasan Y. zou ook online de naam van zijn ex door het slijk hebben gehaald. Hij plaatste de foto's en contactgegevens op datingwebsite Badoo. 'Wie durft om samen met mij mijn stoute hobby's te verwezenlijken? Bel of app me: 06 xxxx. If you're Hot and Horny.'

Het stalken en de bedreigingen hielden bijna een jaar aan. Hasan Y. moet zich volgende week voor de rechter verantwoorden. 

Lees ook: Stalker laat flesjes water achter voor Halina Reijn