Start van hoofdcontent

Stad

nl

'Diep triest dat mensen hun balorigheid botvieren op een klaslokaal'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 20 juni 2016, 13.39 uur · Foto: Martin Damen

Directeur Lex Batstra van basisschool De Botteloef in Noord zegt geschokt te zijn door de brand in zijn school. 'Het is diep triest dat mensen hun balorigheid willen botvieren op een schoollokaal', zo zegt hij tegen AT5.

De brand brak in de nacht van zaterdag op zondag uit in een klaslokaalToen politie en brandweer ter plaatse kwamen bleek er aan de zijkant van de school een raam te zijn vernield. De school gaat dan ook uit van brandstichting.

'Bij één lokaal is daadwerkelijke brandschade, bij vier andere lokalen is roetschade ontstaan. Die schade wordt op dit moment door een professioneel bedrijf schoongemaakt. Als het goed is kunnen de leerlingen morgen weer naar school', aldus Batstra.

De plek waar de brand is ontstaan is buiten het zicht van omwonenden. De school is met het stadsdeel bezig om te kijken of de bosschages weggehaald kunnen worden, zodat de plek meer in het zicht is. Een jaar geleden was dezelfde school en waarschijnlijk hetzelfde klaslokaal ook doelwit van brandstichting