Start van hoofdcontent

Stad

nl

Acht jaar cel geëist voor wurgen vrouw Nova Zemblastraat

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 22 juni 2016, 15.19 uur

Tegen een 56-jarige man uit Amsterdam is acht jaar cel geëist. De man wordt verdacht van het wurgen van zijn 55-jarige ex-vriendin, met wie hij in één huis woonde. Het lichaam van de vrouw werd 28 december 2015 gevonden in een portiek aan de Nova Zemblastraat.

Lees ook: Dode vrouw Nova Zemblastraat zwaar mishandeld en gewurgd

Een dag later meldde de man zich bij de polite. Hij zei dat hij ruzie met de vrouw had gehad. Volgens hem werd hij onder druk gezet door een aantal Chinezen van een massagesalon om haar niet meer bij zich te laten wonen. Uit angst voor problemen wilde hij haar uit zijn huis hebben, maar de vrouw wilde niet vertrekken. Op de avond van 27 december heeft de man daarop haar keel minutenlang dichtgeknepen tot zij overleed.

Lees ook: Dode vrouw gevonden op straat in Spaarndammerbuurt

Het Openbaar Ministerie rekent het man zwaar aan dat hij het lichaam 'op respectloze wijze de straat op heeft gesleept en daarna in een portiek heeft gedumpt om niet in verband te worden gebracht met het delict'. Het OM heeft in de strafeis rekening gehouden met de verminderde toerekeningsvatbaarheid van de verdachte. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.