Start van hoofdcontent

Ajax

nl

'Frank de Boer op shortlist van AC Milan'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juni 2016, 20.08 uur

Frank de Boer zou op een shortlist staan van drie trainers waar AC Milan interesse in heeft voor komend seizoen. Dat meldt de Italiaanse krant Gazetto dello Sport.

Volgens de meestal goed geïnformeerde krant zou De Boer een voorname kandidaat zijn voor de positie als trainer van de club. De andere twee namen die op het lijstje staan zijn Unai Emery (FC Sevilla) en Louis van Gaal (Manchester United). Of Van Gaal na Manchester United nog zin heeft een andere club te trainen is niet bekend. Emery word al genoemd als nieuwe trainer voor Paris Saint-Germain.

Chinese investeerders willen voor 750 miljoen euro een meerderheidsbelang in AC Milan. Ze hebben ook aangegeven een buitenlandse trainer te willen aantrekken. Er is één probleem: mede-eigenaar van de club, Silvio Berlusconi, wil een Italiaanse trainer, schrijft de NOSVoorkeur van Berlusconi is óf de huidige trainer Christian Brocchi of Marco Giampaolo. Aan de andere kant wil Milan's vice-voorzitter Adriano Galliani, Frank de Boer wel graag naar de club halen. 

Op 7 juli begint AC Milan met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Dus daarvoor zou er een eventuele nieuwe trainer moeten zijn.