Start van hoofdcontent

Stad

nl

Top600-crimineel wil bij aankomst op bureau Donald Duck lezen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 6 juli 2016, 14.09 uur · Foto: Wikimedia

Een Amsterdamse crimineel uit de Top600-lijst die afgelopen nacht werd opgepakt, had bij aankomst op het politiebureau een opvallend verzoek. Hij wilde graag een Donald Duck lezen.

Agenten van de politie Zaanstreek waren vanuit Amsterdam Noord op de terugweg, toen zij ter hoogte van de IJdoornlaan een verdacht voertuig zagen rijden. In de auto, die stil werd gezet op de Statenjachtstraat, bleken vier Amsterdamse criminelen te zitten waarvan twee er op de Top600-lijst staan. Een van hen had nog een arrestatiebevel voor 49 dagen cel openstaan.

Bij de 19-jarige man werd op het politiebureau in Zaandijk een hoeveelheid drugs aangetroffen. Daar is proces-verbaal voor opgemaakt. De crimineel vroeg vervolgens om een exemplaar van de Donald Duck, die hem werd verstrekt. 'Dan heeft hij wat te doen, komende anderhalve maand', aldus de politie op Facebook.

Reactie Donald Duck
De Donald Duck reageerde vervolgens zelf ook op het bericht van de politie. 'Geef die Zware Jongen eens ongelijk. Al had hij beter om een jaargang kunnen vragen.'