Ajax speelt teleurstellend gelijk tegen AFC

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 12 juli 2016, 23.49 uur

Peter Bosz wacht als nieuwe trainer van Ajax nog op zijn eerste overwinning. Ook de tweede oefenwedstrijd leverde geen zege op. Het duel met stadgenoot AFC, dat komend seizoen in de tweede divisie uitkomt, eindigde dinsdagavond teleurstellend in 2-2.

De ploeg van Bosz moest op sportpark Goed Genoeg zelfs twee keer een achterstand wegwerken. Voor de nummer twee van de eredivisie in het afgelopen seizoen kwamen Lasse Schöne (vrije trap) en Robert Muric tot scoren.

Bosz debuteerde zaterdag in Oostenrijk bij Ajax op de bank in de oefenwedstrijd tegen FC Liefering, de opleidingsclub van Red Bull Salzburg. Dat duel verloren de Amsterdammers met 4-3.

Ajax trad voor de eerste keer aan met aanvaller Mateo Cassierra. De negentienjarige Colombiaan ontbrak vorige week nog tijdens het trainingskamp in Oostenrijk, omdat de formele afhandeling van zijn overgang naar Amsterdam wat meer tijd kostte dan aanvankelijk was gedacht. Aanvoerder Davy Klaassen moest door een schouderblessure, zaterdagochtend opgelopen tijdens de training, opnieuw toekijken. De Poolse international Arek Milik, die in elk geval tot aan de winterstop bij Ajax blijft, keert pas volgende week vrijdag terug van vakantie vanwege zijn EK-deelname.

Ajax kwam door een foutje van Joël Veltman, die te kort terugkopte op doelman Jasper Cillessen, op achterstand. Bij de tweede treffer van AFC ging Nick Viergever niet vrijuit. Bosz wisselde in de rust zijn hele elftal. Cassierra kreeg in de eerste helft een paar kansen, maar kon zijn officieuze debuut niet vieren met een doelpunt.

Ajax vervolgt zaterdag de oefencampagne met een wedstrijd tegen AA Gent, een paar uur later gevolgd door een oefenduel met FC Krilia Sovetov. Beiden wedstrijden worden bij USV in Nieuwleusen gespeeld.