Samenvatting: Ajax speelt gelijk tegen stadgenoot AFC

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 13 juli 2016, 13.44 uur

Ajax speelde dinsdagavond z'n tweede oefenwedstrijd in aanloop naar de start van het nieuwe seizoen. Tegen stadgenoot AFC kwam de ploeg van Peter Bosz niet verder dan 2-2.

'Een droom', zo omschreef AFC-voorzitter Ad Westerhof het duel tegen stadgenoot Ajax nog op voorhand. 'We hebben ons lang voorbereid en het ziet er goed uit. Volle tribunes ook!'

Veel fans verwachtten van te voren nog een royale overwinning van Ajax. Maar Westerhof waakte voor onderschatting. 'We hebben een behoorlijke defensie', stelde de voorzitter over zijn ploeg die komend seizoen in de Tweede Divisie uitkomt. 'Ik ben voorzitter tot de wedstrijd begint. Dan ga je allemaal rare dingen van me horen, waar ik me na de wedstrijd weer voor moet verontschuldigen'

En die rare dingen zal Westerhof ongetwijfeld geroepen hebben toen AFC op voorsprong kwam. Koen Bosma strafte al in de eerste helft een fout van Joël Veltman af en zette zijn ploeg op 1-0. 'Een Veltmannetje', lachte een van de toeschouwers.

Een, bijna, compleet ander Ajax moest die achterstand in de tweede helft goedmaken. Dat leek te lukken, toen Lasse Schöne uit een vrije trap de 1-1 binnen schoot. Maar, na een opnieuw een defensieve fout, ditmaal van Nick Viergever, kwam AFC weer op voorsprong. Matthijs Jesse maakt de 2-1. Robert Muric redde de eer voor Ajax uiteindelijk nog enigszins door de 2-2 te maken, maar niettemin overheerste de teleurstelling bij de Ajacieden.