Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Patrick Kluivert wordt directeur bij PSG

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 14 juli 2016, 21.43 uur

Patrick Kluivert zou dit seizoen de A1 van Ajax onder zijn hoede nemen. Maar de oud-aanvaller kiest toch voor een avontuur in het buitenland.

Kluivert gaat in Parijs aan de slag als directeur voetbal. Hij wordt daarmee onder meer verantwoordelijk worden voor het aan- en verkoopbeleid van de Franse topclub.

'Ik vond het ontzettend lastig toen ik hoorde dat PSG mij wilde hebben, want mijn focus was gericht op het trainen van de talenten van Ajax onder 19. En mijn hart ligt hier, bij Ajax. Nadat mij werd duidelijk gemaakt om welke functie het binnen PSG ging, kon ik deze geweldige uitdaging niet weigeren. Ik weet zeker dat beide clubs hier in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen en ik hoop dat ik daar een rol bij kan spelen', aldus Kluivert op de clubsite van Ajax.

Begin mei tekende Kluivert nog een contract bij Ajax. Zijn 16-jarige zoon Justin blijft, voor zover bekend, wel gewoon in Amsterdam.

OFFICIEL : @PatrickKluivert rejoint le @PSG_inside en tant que directeur du football ! https://t.co/Sz2ZEoTQHV pic.twitter.com/OGdSHBIZ1g

— PSG Officiel (@PSG_inside) July 14, 2016

Champions League
Kluivert won als speler met Ajax ruim twintig jaar geleden de Champions League en de wereldbeker. Daarna voetbalde hij voor AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV en Lille. In 79 interlands voor Oranje scoorde de Amsterdammer veertig keer. Kluivert ging na zijn voetballoopbaan als trainer aan de slag. Hij was onder meer assistent van Louis van Gaal bij het Nederlands elftal.