Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Ajax verliest weer oefenwedstrijden

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 16 juli 2016, 20.05 uur

De voorbereidingen voor het nieuwe seizoen van Ajax verlopen alles behalve soepel: de oefenwedstrijd tegen AA Gent eindigde in 0-2, in voordeel voor de Belgen. Ook het oefenpotje tegen Krylya Sovetov werd verloren: de Russen wonnen met 1-2.

De wedstrijden werden gespeeld op De Toekomst. In eerste instantie stonden de wedstrijden gepland in Nieuwleusen, maar de burgemeester van de overkoepelende gemeente Dalfsen besloot dat de oefenwedstrijden niet door mochten gaan. Ajax zou in de Overijsselse plaats spelen tegen het Belgische AA Gent en het Russische Krylia Sovetov Samara.

Lees ook: Oefenduels Ajax in Nieuwleusen afgelast wegens angst voor ongeregeldheden

Voor Ajax begonnen aan de wedstrijd tegen AA Gent: Cillessen, Tete, Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, El Ghazi, Dolberg en Younes. Over anderhalve week staat de eerste belangrijke wedstrijd van het seizoen op het programma: Ajax speelt dan in de Champions League-voorronde tegen het Griekse PAOK Saloniki. PAOK speelde zaterdag zelf in Vriezenveen een oefenduel tegen FC Twente. De Grieken wisten wel te winnen: het werd 2-0.

Het zijn niet de eerste blamages van het nieuwe seizoen voor Ajax. Eerder werd er al met 4-3 van FC Liefering verloren. De wedstrijd tegen de amateurs van AFC eindigde in 2-2. 

Lees ook: Samenvatting: Ajax speelt gelijk tegen stadgenoot AFC