Start van hoofdcontent

Stad

nl

Mustafa A. blijft drie verkrachtingen ontkennen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 19 juni 2017, 17.08 uur

Vandaag diende voor het eerst de zaak tegen de 34-jarige Mustafa A., hij wordt verdacht van drie verkrachtingen in de stad. Hij zou eind januari binnen enkele dagen drie vrouwen van begin twintig hebben verkracht. De rechtbank heeft besloten dat hij voorlopig vast blijft zitten.

Zelf was A. niet aanwezig in de zaal omdat hij in mei gewond is geraakt bij een brand in de gevangenis in Zwaag. Zijn advocaat zei vandaag dat hij iedere betrokkenheid blijft ontkennen. Twee slachtoffers waren in de rechtszaal aanwezig en lieten zij hoorbaar hun ongenoegen blijken.

Wat het onderzoek ook niet helpt is de weigering van A. om mee te werken bij verhoren. Hij zal nu worden onderzocht in het Pieter Baan Centrum. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) bedreigde A. zijn slachtoffers tijdens zijn daad. Terwijl hij de keel van het slachtoffer dichtkneep zou hij hebben gezegd dat ze dood zou gaan. Tegen een ander slachtoffer werd gezegd dat ze mee moest werken, anders zou ze een mes tussen haar ribben krijgen.  

Lees ook: Politie jaagt nog altijd op serieverkrachter: beloning van 12.500 euro voor gouden tip

De slachtoffers werden vanaf de omgeving van het Leidse- en het Museumplein gevolgd. Op de Wenkebachweg werd een jonge vrouw in de nacht van 27 januari verkracht. Hij sloeg in de nacht van 29 op 30 januari opnieuw toe, toen in de lift van een gebouw aan de Maassluisstraat. De volgende nacht maakt de dader, nabij de Sloterplas, zijn derde slachtoffer.

A. is uiteindelijk aangehouden toen hij werd herkend op beelden die onder andere in AT5's Bureau 020 werden uitgezonden. Hij werd gefilmd in een belwinkel toen hij een telefoon van één van zijn slachtoffers probeerde te verkopen. Na zijn arrestatie bleek zijn DNA bij alle drie de slachtoffers te zijn aangetroffen. 

Lees ook: Verkrachter slaat toe in lift flatgebouw Slotervaart