Start van hoofdcontent

Stad

nl

Politiewoordvoerder: 'Moeder baby'tje is helemaal kapot'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 24 juli 2016, 17.33 uur

De moeder van het baby'tje die vrijdagmiddag door het familiedrama in Zuid om het leven kwam, is 'helemaal kapot' van de dood van haar elf maanden oude kindje. Dat verklaart een politiewoordvoerder aan AT5.

'De moeder van het baby'tje is natuurlijk vreselijk geschrokken. U zult begrijpen dat zij helemaal kapot is. Je verliest op die manier je kind, dat is natuurlijk vreselijk', vertelt woordvoerder Rob van der Veen. De moeder van het kind is eerst opgevangen door politiemensen en meegenomen naar een bureau. Vervolgens zijn familieleden daarheen gekomen, waarbij ze nu is.

Ruzie
Het baby'tje kwam om het leven nadat de vader, de ex van de moeder, uit het raam van een woning sprong en de baby in zijn armen meenam. Daarvoor had een ruzie tussen hem en de moeder van het kind plaatsgevonden. Het kindje verbleef op het moment bij oma, de moeder van de man. Toen de moeder daar aankwam om het kind op te halen, sloeg de vlam in de pan. 'Die man draaide eigenlijk meteen helemaal door. Die trok haar een kamer in en had ook een handgranaat in zijn handen. Zij heeft op enig moment kans gezien om de woning uit te vluchten en de politie te waarschuwen', verklaart Van der Veen.

Lees ook: Vader (32), baby en oma komen om bij familiedrama in Zuid

Arrestatieteam en onderhandelaars
Vanwege de ernst van de melding gingen, naast de politie, ook het arrestatieteam en onderhandelaars ter plaatse. De hulp mocht echter niet meer baten. Nog voordat de hulpdiensten bij de woning aan de Eendrachtstraat arriveerden had het drama zich al voltrokken. Na onderzoek in de woning werd ook de oma van het baby'tje levenloos aangetroffen. Inmiddels is duidelijk dat zij door een misdrijf om het leven is gekomen.

De explosieven opruimingsdienst (EOD) kwam later ook aan bij de woning om de handgranaat, die nog in de woning lag, onschadelijk te maken.

Lees ook: Veel mensen getuige van fatale sprong vader en baby: 'Afschuwelijk'

Flinke schok
Het familiedrama is ook voor de woordvoerder een flinke schok geweest. 'Ik heb dit nog nooit meegemaakt in deze stad.' Wat de aanleiding voor de ruzie tussen de moeder en de vader is geweest, is niet bekend maar wordt onderzocht. Van der Veen: 'Er was al een situatie dat het baby'tje via oma van ouders wisselde. Er was dus wel wat aan de hand, maar inhoudelijk weet ik daar te weinig van op dit moment om daar iets van te kunnen zeggen.'