Start van hoofdcontent

Stad

nl

Nog steeds veel verdriet in Rivierenbuurt na familiedrama

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 23 juli 2016, 19.45 uur

Een dag na het familiedrama dat zich afspeelde in de Rivierenbuurt - en waarbij drie doden vielen te betreuren - is de verslagenheid groot. Bij familie natuurlijk, maar ook in de buurt zelf.

'Ik denk dat je niks anders kan, na de gebeurtenissen van gisteren', zegt een buurtbewoner voor de camera van AT5. 'Ik ben gewoon heel verdrietig. Ik woon om de hoek. Ik kijk vanuit mijn tuin naar hun achterkant. En heb dus al het gegil en geschreeuw meegekregen.'

Lees ook: Politiewoordvoerder: 'Moeder baby'tje is helemaal kapot'

Gisteren sprong een 32-jarige man met zijn elf maanden oude baby uit een raam van een woning aan de Eendrachtstraat. In de woning zelf werd het lichaam van de moeder van de man gevonden. Alleen de 26-jarige moeder overleefde het drama. 

Lees ook: Man en baby komen om na sprong uit raam

'Mijn zoon zag dat het kindje overleden was en heeft een deken gehaald voor het lichaam', zegt een andere buurtbewoner. 'Hij zag toen die handgranaat, daar kwamen ze pas achter toen de brandweer er was'. Het bleek niet om de handgranaat zelf te gaan, maar om de pin die de man nog in zijn handen had. De granaat zelf bevond zich volgens buurtbewoners - zonder pin - nog in het huis.

De politie kan dit verhaal echter niet bevestigen. 'Wat ik er over kan vertellen is dat het een serieuze situatie was en dat het goed is dat EOD er was', aldus een woordvoerder van de politie. En vandaag is het dus de verslagenheid die rest in de Rivierenbuurt.