Aanleiding dodelijke steekpartij nog raadsel, 20-jarige buitenlander zit vast

De man die vanochtend vroeg op de Jacob van Lennepstraat werd doodgestoken, is een 47-jarige Amsterdammer. Hij woonde in een woning in de straat.

Een jongeman van twintig jaar is vlak na de steekpartij aangehouden. Het gaat om een man van niet-Nederlandse afkomst en zonder vaste woon- of verblijfplaats in Nederland. Meer details over zijn achtergrond kon de politie nog niet geven. 

'Hij was op dat moment nog behoorlijk in de war. Ik zag een man op de stoep zitten, in zijn onderbroek. Met een bebloed lichaam', vertelde een buurtbewoner vanochtend al. 'En ik dacht in eerste instantie dat dat het slachtoffer was. Ik ben naar hem toe gestapt en heb gevraagd of alles goed met hem was.'

Lees ook: Buurtbewoner sprak dader dodelijke steekpartij: 'Het bloed op zijn lichaam was niet van hem'

'I am going to kill that guy'
'Hij zei, "I am going to kill that guy, I am going to kill that guy". Ik vroeg, wie waar, daar kreeg ik geen antwoord op.' Het slachtoffer werd naar binnen getrokken door een buurtbewoner. Een hevig bebloed mes is op de plek van de steekpartij gevonden. 

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd de man te reanimeren maar dat was al te laat. 'Het slachtoffer zelf was een hele rustige man', zegt dezelfde buurtbewoner. 'Hij ging heel vaak naar buiten toe om te wandelen. Dat was echt zijn ding.' 

Lees ook: Man doodgestoken na ruzie op Jacob van Lennepstraat