Ajax met 1-2 langs PAOK

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 4 augustus 2016, 01.00 uur

Davy Klaassen heeft Ajax vanavond naar de vierde en laatste voorronde van de Champions League geschoten.

De aanvoerder maakte beide doelpunten van zijn club in het uitduel met POAK Saloniki (1-2). Ajax speelde vorige week voor eigen publiek gelijk tegen de Griekse tegenstander (1-1). PAOK kwam al na vier minuten op voorsprong door een doelpunt van Stefanos Athanasiadis. De aanvaller van de thuisploeg profiteerde van een blunder van Heiko Westermann, de Duitser die erg matig debuteerde.

Ajax ontsnapte na het doelpunt tot drie keer toe aan een grotere achterstand. In de slotminuut van de eerste helft benutte Klaassen echter een strafschop. De middenvelder schoot in de 87e minuut opnieuw raak.

Davy Klaassen schiet #Ajax naar de volgende ronde van de #UCL! #paoaja #wijzijnajaxhttps://t.co/Q9liMOP65H

— AFC Ajax (@AFCAjax) August 3, 2016

Trainer Peter Bosz erkende na de wedstrijd dat Ajax niet goed speelde tijdens de return tegen PAOK Saloniki. 'Het was zeker niet mooi en goed', zei hij voor de camera van Ziggo Sport. 'Maar we zitten wel in de volgende ronde.'

'Zij loerden op een counter, daar zijn ze goed in. Maar de kansen die ze kregen, kwamen door slordigheden van ons.' Bosz vond niet dat hij met zijn keuze voor een systeem met twee aanvallers en vijf verdedigers verantwoordelijk was voor het gegeven dat Ajax onwennig speelde. 'Ajax moet meerdere systemen kunnen spelen, zeker Europees.'

90+5. Afgelopen! #Ajax door naar de play-offs van de #UCL dankzij 2 goals van @DavyKlaassen! #paoaja pic.twitter.com/0KGanvV0uB