Ajax begint competitie met winst tegen Sparta

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 augustus 2016, 18.35 uur

Ajax is de competitie van start gegaan met een zege op Sparta Rotterdam. Het elftal van trainer Peter Bosz nam na rust afstand van de thuisclub die na zes jaar terugkeerde in de Eredivisie. Het werd uiteindelijk 3-1.

Daley Sinkgraven was met een doelpunt en een assist op de treffer van Mateo Cassierra belangrijk voor Ajax in de tweede helft. Bij rust was de stand nog gelijk (1-1). Davy Klaassen kopte Ajax al na vijf minuten op voorsprong. Sparta stond drie minuten later alweer op gelijke hoogte. Nemanja Gudelj werkte een vrije trap van Ryan Sanusi in eigen doel, al ging doelman Jasper Cillessen daarbij niet vrijuit.

Ajax eindigde het duel met tien man omdat Joel Veltman een tweede gele kaart kreeg.