Klaassen: 'Je moet echt secuur zijn en dat waren we niet'

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 7 augustus 2016, 21.03 uur

Ajax-aanvoerder Davy Klaassen is tevreden met de overwinning van zijn ploeg op Sparta zondagmiddag. Het eerste duel van de Amsterdammers in de competitie werd met 3-1 gewonnen in Rotterdam.

De eerste treffer kwam al vroeg in de wedstrijd. In de vijfde minuut schoot Klaassen zelf binnen. Maar drie minuten later kwam Sparta gelijk door een eigen doelpunt van Gudelj. Maar terneergeslagen was de ploeg allerminst. 'We kwamen moeilijk aan voetballen toe, maar ik denk niet dat we zo teleurgesteld waren dat we niks meer konden', zegt Klaassen.

De overwinning kwam er niet zonder slag of stoot. Vooral in de eerste helft oogde het spel soms slordig. 'Als je met een 5-5-0-formatie speelt is het lastig om daar doorheen te kunnen spelen. Dan moet je echt heel secuur voor zijn en dat waren we niet', verklaart de aanvoerder.

Na het gelijkspel ziet het er in de tweede helft beter uit voor Ajax, als Sinkgraven de 1-2 binnenschiet. 'Hij heeft het heel goed gedaan. Een goal en een assist, dus ik ben heel blij voor hem en voor ons allemaal.'