Start van hoofdcontent

Stad

nl

Ontsnapte arrestant geeft politie de middelvinger

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 8 augustus 2016, 13.00 uur

De 20-jarige man die vorige week dinsdag met een handboei om aan de politie wist te ontsnappen, loopt nog altijd vrij rond. Hij had de handboei maar om één arm om, omdat zijn andere arm in blauw gips zat. Op een foto die AT5 binnenkreeg is een hand in blauw gips te zien die een middelvinger opsteekt naar een open gezaagde handboei.

Agenten belden dinsdag aan bij een woning aan de Marskramerstraat in Noord, omdat zij informatie hadden dat de man zich daar zou ophouden. Hij wordt gezocht door de politie, waarvoor wilde de woordvoerder niet zeggen. De agenten werden rondgeleid door een vrouw die opendeed.

Uiteindelijk bleek de gezochte man zich in een kast te verschuilen. Toen ze de man wilden aanhouden, belaagde de vrouw de agenten. De man zag daarop kans om via het balkon te vluchten.

Lees ook: Arrestant ontsnapt met handboei om op blote voeten

Met onder meer een politiehelikopter werd naar de man gezocht. Hij liep op blote voeten en ontbloot bovenlijf. Bovendien had hij dus een handboei om zijn ene arm en zit zijn andere arm in blauw gips. De vrouw die de agenten belaagde kon worden aangehouden, de man is echter nog steeds spoorloos. De politie laat weten dat de recherche nog steeds naar de man op zoek is.