Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Frank de Boer moet Inter Milan nieuw succes gaan brengen

1 januari 1900, 00.19 uur · Aangepast 9 augustus 2016, 12.29 uur

Het is officieel, het sabbatical van voormalig Ajax-coach Frank de Boer duurt korter dan oorspronkelijk gepland. De Boer gaat aan de slag in Milaan bij Inter.

De komst van De Boer is vanochtend bevestigd door de club, hij tekent een contract voor de komende drie seizoenen. Het trainingspak mag vandaag meteen worden aangetrokken, dan zal De Boer zijn eerste training leiden. De Boer wordt om 14.00 uur gepresenteerd in Milaan. Zijn komst hing al enige tijd in de lucht. De Boer neemt Orlando Trustfull en Michel Kreek mee als zijn assistenten.

De Boer werd gisteren al welkom geheten door zijn nieuwe ploeg, in afwachting van de afronding van het contract. Het is nu zes jaar geleden dat Inter voor het laatst de titel pakte, het is nu aan De Boer om die negatieve cyclus te doorbreken. Zoals hij dat ooit ook voor elkaar heeft gekregen bij Ajax

Afscheid zonder titel
De Boer zat zonder club nadat hij na het afgelopen seizoen bij Ajax stopte. Hij is de opvolger van Roberto Mancini die maandag vertrok bij Inter. De Italiaan lag enige tijd overhoop met de Chinese eigenaren van de club. Met Ajax won De Boer vier landstitels op rij. Afgelopen seizoen ging het op de laatste speeldag van de competitie mis.

Ajax speelde gelijk bij De Graafschap en moest de titel aan PSV laten. De Boer leverde daarop zijn contract bij de Amsterdammers in.

Lees ook: Vertrek Frank de Boer officieel: 'Begon te beseffen dat het tijd werd voor iets anders'